Jaguar F-Type SVR får över 600 hästkrafter

Som om 550 hästkrafter inte är tillräckligt är Jaguar F-Type i SVR-utförande på väg att få över 600 hästkrafter.

Chefen för Jaguar Land Rover Special Operations John Edwards bekräftade tidigare i år att Jaguar F-Type ska SVR-behandlas, vilket innebär ett snäpp upp på hårdhetsskalan jämfört med F-Type R.

Enligt amerikanska Motor Trend kommer den att paketeras med över 600 hästkrafter, sannolikt ur Jaguar Land Rovers välanvända kompressormatade V8 på 5,0 liter. Det blir i så fall första gången Jaguar når upp över 600-strecket.

F-Type R är i dag hårdaste versionen av Jaguars spänstiga coupé/roadster. Den har 550 hästkrafter och 680 newtonmeter vilket räcker till för 0-100-sprinter på 4,2 sekunder när bakhjulen står för drivningen och 4,1 sekunder när det står AWD efter modellbeteckningen. Toppfarten är 300 km/h.

F-Type SVR kommer högst troligt att spräcka fyrasekundersvallen och kanske också passera 300 km/h med marginal vilket i så fall gör F-Type till en än mer tydlig Porsche 911-utmanare.

Om SVR-versionen är aktuell i coupé- eller roadsterutförande, eller både och, återstår att se.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer