Jaguar F-Type

Jaguar F-Type Targa på väg

Förra året lanserades Porsche 911-utmanaren F-Type, i går hölls en stor lanseringsfest för F-Type Coupe och nu hintar Jaguar om att det eventuellt kommer en F-Type Targa.

Porsche 911 Targa blev nyligen officiell och Ian Callum, chefsdesigner på Jaguar svarar med att avslöja att de har planer på att lansera en Targa-version av F-Type. – We’re considering it, but it’s not definite. Säger Ian Callum.

Men en Targa-modell är en smal marknad för en redan så nischad produkt som F-Type. Av de 911:or som Porsche säljer är cirka tio procent Targa, tio procent av de F-Type Jaguar säljer betyder en väsentligt mindre volym än hos Porsche.

Senaste året har Jaguar hårdsatsat på BMW 3-serie-utmanaren som troligtvis kommer heta Jaguar XS samt suven C-X17, vilket betyder att F-Type Targa löper stor risk att hamna mellan stolarna. Men vi håller tummarna för att projektet genomförs. Och om det kommer en F-Type Targa så kommer den att få en annan modellbeteckning då Targa är Porsches varumärke.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!