071218-jaguar-land-rover

Jaguar och Land Rover bygger världens häftigaste designstudio

Framtiden för Jaguar och Land Rover ser fortfarande oviss ut. Ändå satsar de långsiktigt. Tillsammans investerar de 26 miljoner kronor i ett virtual reality-center där designstudier kan ses i 3-D.

Det är fortfarande inte klart vilka som blir Jaguar och Land Rovers nya ägare, troligtvis blir engelsmännen indisk-ägda. Den svårtydda framtiden för företagen gör emellertid inte att de investerar mindre inför framtiden. Den senaste investeringen görs i vad som förmodligen kommer att bli den mest avancerade designstudion i världen. Där kommer företagens designers och ingenjörer kunna se tredimensionella projektioner av sina bilar och komponenter.

Jaguar och Land Rover har anlitat fyra olika leverantörer som tillsammans ska sätta ihop studion. Projektionen kommer från åtta stycken Sony SRX-S105 projektorer. Var för sig är de likvärdiga med de bästa biografprojektorerna, projektionen sägs få dubbelt så hög upplösning som den senaste HD-TV-tekniken. Med 3-D glasögon på nästippen blir projektionen tredimensionell.

Det låter som den bästa tänkbara arbetsplatsen och den ultimata lekstugan, men designstudion fyller även praktiska och ekonomiska syften. Enligt Al Kammerer, produktutvecklingschef för Jaguar och Land Rover, blir det billigare och det går snabbare att utveckla nya produkter med hjälp av den nya tekniken. Därför kan utvecklingen anpassas snabbare efter marknadens trendvågor.

Det nya virtual reality-centret ska stå färdigt under våren 2008 i de redan existerande lokalerna i Gaydon.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!