071127-jaguar-land-rover

Jaguar och Land Rover på väg till Indien

Nu återstår endast två budgivare i kampen om Jaguar och Land Rover. Sedan vi senast rapporterade om bilmärkenas framtid har indiska Mahindra & Mahindra försvunnit i budstriden.

Enligt de senaste kända uppgifterna om affären som väntas bli av kort innan årsskiftet, så finns indiska Tata Motors och amerikanska One Equity kvar som budgivare.

Om man får tro spekulationerna och ryktena på Internet så ligger Tata Motors bäst till för att ta över Jaguar och Land Rover. Detta eftersom arbetarfacken stödjer ett övertagande av Tata Motors. Men investmentbolaget One Equity har också ett ess i rockärmen i form av Jac Nasser, tidigare chef på Ford och med god erfarenhet av den europeiska bilmarknaden. Prislappen rapporteras ligga på drygt 14 miljarder kronor. Frågan är om Ford blint tittar på pengarna eller om de också tittar på vad Jaguar och Land Rover hamnar i för händer.

Var kommer de två bilmärkena att hamna? Kommer de att kvarstå som de är i dag? Frågorna är många och svaren kommer inte förrän den nya ägaren annonserar om bilmärkenas framtid. Hur som helst, Ford kommer att fortsätta att förse bilarna med drivlinor en bit in i framtiden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!