080103-jaguar-land-rover

Jaguar och Land Rover snart i Tatas händer

Spekulationerna har varit intensiva de senaste månaderna. Spekulationer som pekat ut indiska Tata Motors som nya ägare av Jaguar och Land Rover. Nu har Ford bekräftat att vidare diskussioner förs med Tata.

I dag har Fords Europachef uttalat sig angående den stundande försäljningen av de båda brittiska bilmärkena. I uttalandet sa han att Ford nu har påbörjat fokuserade förhandlingar på en mer detaljer nivå med indiska Tata Motors beträffande försäljningen av Jaguar och Land Rover. Han sa också att där är mycket jobb kvar framöver och att inget slutligt beslut är taget.

En anonym källa som Winding Road refererar till säger att Ford inte har uteslutit möjligheten att sälja till de två andra budgivarna – indiska Mahindra & Mahindra samt riskkapitalbolaget One Equity Partners. Ford har sagt till dem att inte dra sig ur än.

Vad Tata Motors, eller eventuellt någon av de andra budgivarna, får betala för Jaguar och Ford är ännu okänt. Men de siffror som figurerar de senaste månaderna har legat runt 14-15 miljarder kronor.

Troligtvis blir det alltså som de flesta har tippat – att Tata Motors står som slutlig budgivare. De senaste månaderna har allt pekat på just Tata Motors som ny ägare och nu när Ford går in i fördjupade förhandlingar med just dem, så ska det nog mycket till för att det inte ska bli Tata-familjen som får kontrollen över britterna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!