071105-jaguar-land-rover

Jaguar och Land Rover snart sålda

Det är långt ifrån en hemlighet att Ford försöker sälja de brittiska bilmärkena Jaguar och Land Rover. Enligt uppgifter är fler bud på de båda klassiska märkena på ingång under veckan och mot slutet av året har de nya ägare.

Det var i början av sommaren som Ford satte upp Jaguar och Land Rover på försäljningslistan som antagligen säljs som en enhet. I början av året sålde den amerikanska biltillverkaren Aston Martin. Hur det blir med Volvo kan man fortfarande bara spekulera om.

Innan nuvarande veckas slut väntas det komma in minst fem nya bud på Jaguar och Land Rover. Detta enligt insideruppgifter inom Ford som i sin tur kommer att välja ut två eller tre av dessa budgivare för en sista slutgiltig budgivning.

– Vi förväntar oss att kunna slutföra processen i slutet av året eller i början av nästa år, säger en talesman för Ford till nyhetsbyrån Reuters. Ford säger sig också vara imponerade av antalet kvalitativa bud som lagts på de båda brittiska bilmärkena.

De som väntas lägga bud inom den närmaste veckan är Tata Motors, One Equity, Ripplewood, TPG och Terra Firma. Chryslers nya ägare Cerberus Capital ska enligt uppgifter redan ha dragit sig ur budgivningen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!