Jaguar och Land Rover svårsålda

Det har visat sig att både Jaguar och Land Rover blir svårsålda för Ford. Väldigt få har visat genuint intresse för de båda bilmärkena, som Ford tänkt sälja tillsammans.

När Ford valde att sälja Aston Martin så var det nästan huggsexa och okända miljardärer stod på rad och ville köpa det klassiska engelska sportbilsmärket.

Nu hoppas Ford på upprepad succé när de säljer Jaguar och Land Rover, men så verkar inte fallet bli. Jaguar är ett företag med stora ekonomiska förluster och Land Rover är i stort behov av förnyelse, bland annat med tanke på dagens aktuella klimatfråga. Dessa båda akilleshälar kräver stora finansiella åtgärder, vilket de flesta mindre spekulanter antagligen inte är intresserade av. Tidigare har även Hyundai och Nissan/Renault visat intresse, men från dessa tillverkare har Ford inte hört någonting under senaste tiden.

Ford har satt sista dagen att ta emot bud till den 19 juli. Cerberus Management är troligtvis fortfarande den spekulant som lagt högst bud.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!