Jaguar-suven F-Pace har premiär i Frankfurt

Jaguar är på offensiven med nyheter i ett rasande tempo. Nästa nya bil att stå på tur är suven F-Pace som har världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i höst.

På Frankfurtsalongen hösten 2013 visade Jaguar upp konceptsuven C-X17 som vi ser på bilderna här. Två år senare, det vill säga på samma bilsalong i september i år, ska produktionsversionen ha världspremiär. Det har Jaguars varumärkeschef Steven de Ploey alldeles nyligen bekräftat.

F-Pace, som suven heter i produktionsutförande, kommer att vara väldigt snartlik konceptversionen och vara mer eller mindre identisk i storleken. Det betyder omkring 4,72 meter i längd, alltså precis mittemellan Land Rover Discovery och Discovery Sport.

Den maskinella stommen kommer att utgöras av märkets nya fyrcylindriga bensin- och dieselmaskiner och vid säljpremiären nästa år blir toppalternativet en kompressormatad V6-motor på 3,0 liter. En V8 på 5,0 liter med kompressormatning är också att vänta, men den kommer sannolikt något senare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!