Jaguar utökar SVR-utbudet

Jaguar meddelar att de kommer att utöka utbudet av prestandamodellerna som går under namnet SVR. Även elbilar ska erbjudas som SVR-version.

I nuläget finns endast en Jaguar med prestandabeteckningen, F-Type SVR som presenterades tidigare i år har en 5,0-liters V8 med 575 hästkrafter och 700 newtonmeter. I en intervju med australiska CarAdvice bekräftar Jaguars PR-chef Richard Agnew att de kommer att bredda SVR-utbudet utöver bilar med V8.

Framöver kommer troligen Jaguars V6:or att få genomgå den specialbehandling prestanda-avdelningen Special Vehicles Operations erbjuder. Men Agnew hintar även om att Jaguars kommande elbil kan få samma behandling.

Enligt Jaguars utvecklingschef Mike Cross har dock V8:an ännu inte nått sin fulla potential ännu, så vi kan troligtvis förvänta oss att få se en ännu effektstarkare version av denna. När Fler SVR-versionen kommer att ansluta till nuvarande modellutbudet är dock oklart i nuläget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!