Jaguar utvecklar elsuv

Enligt uppgift utvecklar Jaguar en eldriven version av kommande suven F-Pace som kan lanseras så snart som 2018.

Enligt uppgifter lämnade till brittiska Autocar från ”välplacerade källor inom industrin” håller Jaguar på att utveckla en helt eldriven bil med räckvidd på cirka 50 mil. Troligtvis blir det kommande suven F-Pace som får ta del av den nya drivlinan som även skulle delas med koncernsyskonen hos Land Rover.

Land Rover har sedan en tid tillbaka bland annat testat helt eldrivna versioner av utgående Defender och under 2013 presenterade de en hybridversion av Range Rover.

När F-Pace lanseras kan vi dock vänta oss drivlinor som Jaguar Land Rovers senaste turboladdade fyrcylindriga 2,0-liters motorer och kompressormatade 3,0-liters V6:a. Det ryktas även om att ett hybridalternativ kan vara aktuellt. Enligt uppgifterna lämnade till Autocar kan vi dock få se en helt eldriven bil från det brittiska företaget så snart som 2018.

Kanske är det dags för Tesla, som snart kommer att lansera eldrivna suven Model X, att se sig över axeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!