Jaguar visar ny V6

Jaguar är ute på PR-stigen med en film om sin nya kompressormatade V6 som kommer till den lilla sportbilen F-type och får 380 hästkrafter ur tre liter slagvolym.

Även om filmen i fråga inte avslöjar alltför mycket får man tillfälle att tjuvlyssna lite på motorljudet ur den tre liter stora V6-motorn, och en snabb animation ger även ett hum om hur motorn kommer se ut.

 Vinkelsexan blir mestadels smidd i aluminium och får samma direktinsprutning som på den större V8:an, som även den kommer till F-type. Förutom i F-type kommer motorn dessutom leta sig ner i motorrummet i XF och XJ, där den kompletterar Jaguars V8, den nyutvecklade tvåliters turbofyran och 2,2-litersdieseln. Två effektnivåer är inplanerade, en på 340 och en på 380 hästkrafter. 

 Jaguar utvecklar även en ny åttaväxlad automatlåda som kommer kopplas samman med motorn, skriver Motor Report. F-type visas troligtvis upp på bilsalongen i Paris eller i Los Angeles.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!