090317-jaguar-xf-estate

Jaguar XF Estate kommer i höst

XF har blivit en stor säljsuccé för Jaguar och britterna är inte sena att spinna vidare på succén genom att bredda modellutbudet. Dieselversionen och XFR är redan lanserade och nu är kombiversionen på gång. XF Estate uppges begå debut på höstens Frankfurtsalong. I framtiden kan ännu fler XF-versioner följa.

Redan för ett år sedan fick vi de första indikationerna på att Jaguar hade en kombiversion av den stora försäljningssuccén XF på gång. Nu uppges Jaguar vara färdiga med utvecklingsarbetet och XF Estate är färdig för lansering. Enligt tyska Auto Motor und Sport ska Jaguar visa en lätt förklädd XF Estate på Frankfurtsalongen som drar igång i september. Bilen ska visas som ett koncept, men bilen är redan färdig och ska vid slutet av året börja säljas som årsmodell 2011.

Men det är inte bara XF Estate som är på gång. Britterna/indierna uppges även utveckla en XFR Estate, vilken lär bli en superkombi i klass med BMW M5 och Audi RS6 Avant. Precis som sedanmodellen uppges XFR Estate drivas av den kompressormatade 5,0-liters V8-motorn som ger hela 517 hästkrafter och 625 Nm. Utöver XF Estate och XFR Estate ryktas det även om en XF Coupé och en XF Cabriolet. Hur det blir med dessa kan endast framtiden utvisa, de lär dock ligga betydligt längre fram i tiden än kombiversionen av XF.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!