Jaguar XFR-S kan vara på väg

Jaguar XFR kan komma att petas från täppan som Jaguars snabbaste sedan. Enligt rykten förbereder sig Jaguar att trappa upp mot BMW:s, Audis och Mercedes’ prestandaavdelningar med en 550 hästars XFR-S.

När Jaguar började planera sin prestandasedan XFR var året 2008 och huvudrivalen BMW M5 hade 507 hästkrafter. Visserligen har hästkraftskriget avtagit och till viss del hämmats av downsizing –både BMW M5 och Audi RS6 slopar sina V10:or till förmån för dubbelturbo-V8:or – men det verkar nu med facit i hand som att Jaguar var väl försiktiga med XFR. Det bisarra i att kalla en 517 hästkrafter stark bil för motorsvag har sin grund i att konkurrenten M5 i sin senaste tappning fått 560 hästkrafter. När Teknikens Värld testade de båda bilarna i nummer 2/2012 vann M5 stort. 

 Detta är något som verkar gnaga i bakhuvudet på Jaguar, för nu menar Autocar att britterna tänker sätta ett R-S-märke på bilen. Motorn förblir den fem liter stora kompressormatade V8:an men effekten hoppar upp till drygt 550 hästkrafter för att kunna köra ikapp med rivalerna på Nürburgring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!