100817-jaguar-xj75

Jaguar XJ75 Platinum Concept – försmak på XJR?

Jaguar fortsätter att fira sitt 75-årsjubileeum. Den senaste presenten till dem själva heter XJ75 Platinum Concept och är en spetsad XJ. Vi hoppas på att det är en försmak på en kommande XJR.

 Jaguar tänker inte låta det passera obemärkt förbi att märket firar sitt 75-årsjubileum i år. De har redan lanserat två jubileumsversioner av XKR och nu kommer en tredje 75-årsspecialare. Den här gången får det nya flaggskeppet XJ agera grundplåt och scenen för premiärvisningen var Pebble Beach Concours D’Elegance i Kalifornien i helgen.

Jaguar hävdar bestämt att det i dagsläget inte finns några planer för en R-version av nya XJ men om Jaguar ska vara någorlunda trogna sin historia så kommer även nya XJ att förvandlas till en R-katt. XJ75 Platinum Concept presenteras just som det – ett koncept – men konceptets utformning får oss att tro att det i själva verket är en försmak på hur en kommande XJR kan se ut.

Om så är fallet kanske man ska hoppas på att Jaguar tonar ned designen en aning. Jaguar har nämligen förvandlat gentlemmanabritten XJ till något som inte alls ser gentlemannamässigt ut. På utsidan sitter ett kraftigt kjolpaket och stora 22-tumsfälgar. Insidan har hottats upp med mocka, läder, diamantsömmar och lila accentdetaljer. Om ljudet från den 470 hästar starka V8-motorn inte duger kan man kräma på med stereon från Bowers & Wilkins med 20 högtalare.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!