Volkswagen Golf R Launch Edition (USA-modell)

Jänkarna galna i Volkswagen Golf R som sålde slut i ett nafs

Först i går fick USA ta del av busbilen Golf R. När Volkswagen USA öppnade orderböckerna i går tog det inte mer än drygt tio timmar innan alla 500 exemplar av första specialupplagan var slut.

300 hästkrafter starka Volkswagen Golf R (som numera även finns som kombi) har gått att köpa i Europa under ett års tid. Det har under lång tid flaggats att även USA ska få sin beskärda del av Wolfsburg-busbilen. Amerikanerna är normalt inte bortskämda med att få ta del av prestandaversioner som kommer från Europa, ungefär på samma sätt som vi européer går miste om mycket skoj från andra sidan. Men Golf R ska de få.

Och nu har de fått den. I går natt, en minut över midnatt lokal tid, öppnade orderböckerna på Volkswagen USA:s hemsida. Tio timmar och 29 minuter senare förbeställdes det sista exemplaret (förbeställning kostade 500 dollar). Det handlade om en första upplaga om 500 exemplar kallade Volkswagen Golf R Launch Edition. Alla 500 bilarna är lackade i den speciella blå karosskulören Lapiz Blue Metallic och är utrustade med bland annat 19-tumsfälgarna Cadiz, bixenon-strålkastare, ljudsystem från Fender och navigationssystem. De som var riktigt snabba på att beställa fick även lite läckra Golf R-accessoarer, så som en nyckelkedja i kolfiber och rostfritt stål, en numrerad klocka samt ett numrerat certifikat som visar bilens identifikationsnummer.

I USA kostar denna specialupplaga av Volkswagen Golf R motsvarande 318 000 kronor (då ingår leverans). I Sverige kostar Golf R från 379 900 kronor.

Hur rolig nya Golf R kan du läsa i PeO Kjellströms fullmatade provkörningsrapport från när han spann loss på norrländsk sjöis förra vintern.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!