060315_statoil_e85

Jätteökning för Etanolförsäljningen i februari

Oljebolaget Statoil ökade sin E85 försäljning i februari med över 600 procent jämfört med samma månad förra året. Även låginblandad etanol som finns i vanlig 95-oktanig bensin sålde mycket bra.

Försäljningen av etanolbränslet E85 gjorde en massiv ökning under februari. Oljebolaget Statoil sålde 616 procent mer jämfört med februari förra året och i volym blev det hela 777 000 liter. Flera faktorer spelar in på den ökade försäljningen men en av de största är antalet pumpar och tankställen som tillkommit. Idag har Statoil 87 tankställen för E85 mot 25 som de hade för ett år sedan. I slutet av 2006 räknar de med att ha 120 tankställen. Som vanligt bidrar också låginblandning till den stora etanolförsäljningen. Statoil blandar in fem procent etanol i sin 95-oktaniga bensin.

- Förnybara drivmedel är en allt viktigare del i vår produktion och därför vill vi så snart som möjligt öka låginblandningen till tio procent i 95-oktanig bensin, säger Helena Fornstedt, informationsdirektör på Statoil.

Totalt såldes 3,7 miljoner liter låginblandad etanol under februari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr