Jay Leno kör Volvo V60 Polestar på Top Gear-banan

Volvo S60 och framför allt V60 Polestar har fått mycket uppmärksamhet på sistone, inte bara i Sverige. Nu har Jay Leno lagt vantarna på ett exemplar för att se vad den går för på Top Gear-banan.

För några veckor sedan var vi iväg och 

provkörde Volvo V60 Polestar. Vårt utlåtande om Volvos snabbaste kombi någonsin kan du ta del av här. Orkar du inte plöja igenom en hel provkörning ger vi här en kortfattad summering: bilen är både personlig och gasglad.

Nu har även den amerikanska programledaren och tillika biltokige Jay Leno kört bilen. Det är inte första gången Jay Leno kör en Polestar-bil. Han provkörde lilla illbattingen C30 Polestar för några år sedan för att efteråt ösa lovord över den (vilket vi också gjorde). Därefter körde han 508 hästkrafter starka S60 Polestar i konceptform och även där blev han såld (liksom vi också blev när vi provkörde den). Det ryktas också att det är just Leno som S60 Polestar med 508 hästar byggdes till.

Nu har han alltså lagt vantarna, om än för en kort provkörning, på produktionsversionen i kombiformat, den med 350 hästkrafter. Med bilen i sina händer ger han sig ut på välkända Top Gear-banan med två småpojkar i baksätet som får sig en minst sagt annorlunda morgontur på väg till skolan.

– Detta är inte som att köra en vanlig Volvo. Polestar-Volvon har gott om kraft och mycket vridmoment, utan att vara överväldigande. Den känns som en gammal hederlig amerikansk V8 och är mycket, mycket trevlig att hantera, säger Jay Leno efter provkörningen.

Enligt storyn i filmen ska de båda pojkarna i baksätet faktiskt vara ovetandes om vem som sitter bakom ratten, de tror att de ska få skjuts till skolan som vanligt. De är ointresserade av bilen men vaknar till liv när de ser Top Gear-banan och får åka med på en snabb sväng. Ser du för övrigt den Saab 900 utan tak och framruta som står hos Top Gear...

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!