Jay Lenos Fiat 500 tiodubblade sitt värde

En Fiat 500 Prima Editizione från 2011, som dels markerade Fiats återkomst till USA och dels ägts av tv-profilen Jay Leno, gick för hisnande 2,3 miljoner kronor under helgens auktion på Pebble Beach.

Vad som kan vara världens dyraste Fiat 500 har gått under klubban på bilauktionen vid Pebble Beach Concours d’Elegance. Säljare var Jay Leno, men det var inte den enda anledningen till det skyhöga priset. Hela vinsten gick till välgörenhetsstiftelsen Fisher House Foundation som ger stöd och hjälp åt skadade amerikanska soldaters familjer.

 –Förhoppningsvis kommer någon barmhärtig samarier betala mer än vad den är värd. Det är en rolig bil att köra, en ball liten bil. Varje gång man vill ta den lilla bilen i stället för den stora bilen gör man något rätt, sa Jay Leno strax innan auktionen enligt Inautonews.

 Lenos Fiat 500 Prima Editizione är den första av 500 bilar i en specialserie som markerade Fiats återkomst till den amerikanska marknaden 2011. Bilen väntades gå för mellan 160 000 och 230 000 kronor men översteg alltså förväntningarna med mer än det tiodubbla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr