Foto: Glenn Lindberg

Jeep återkallar en halv miljon bilar

469000 bilar. Så många Grand Cherokee och Commander återkallar Jeep efter att man upptäckt ett fel på automatlådan som kan få bilarna att rulla iväg utan förvarning.

Nej, Jeep återkallar inte Grand Cherokee på grund av kraftigt undermålig väghållning vid plötsliga undanmanövrar. I stället återkallar de totalt omkring 469000 bilar av modellerna Grand Cherokee och Commander, modellår 2005-2010 respektive 2006-2010, på grund av ett fel på automatlådan.

 Felet utgörs av att ett kretskort skickar iväg felaktiga signaler till automatlådan som utan förvarning kan ändra från P-läget till i neutralläget. Det utgör en fara då bilen ofrivilligt kan rulla iväg – om handbromsen inte är dragen. Enligt Chrysler, Jeeps ägare, har 26 olyckor rapporterats varav två av dessa har resulterat i personskador. Inga med dödlig utgång som tur är.

 Jeep plockar in bilarna för en uppdatering av mjukvaran. 141000 ägare utanför Nordamerika berörs av återkallelsen.

För bara ett halvår sedan var Jeep tvungna att återkalla närmare en miljon bilar på grund av krockkuddar som plötsligt kunde utlösas.

 Fler aktuella återkallelser kan läsas här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!