Jeep Grand Cherokee SRT Night till Europa

Något av det mest uramerikanska, Jeep, kommer till Europa och bilsalongen i Genève i veckan. Bland annat har de med sig en tuff  specialversion av Grand Cherokee SRT.

Trots att den är vit kallas den för Night, Jeep Grand Cherokee SRT Night. Denna specialutgåva i limiterad upplaga visades i USA redan i höstas, men det är just det vita som är det nya när den nu ska ställas ut på bilsalongen i Genève från och med den 1 mars.

Det som är unikt på bilen är de svarta detaljerna; grillen, frontens nedre detaljer, fönsterlisterna, B- och C-stolparna, diffusorn samt de 20 tum höga fälgarna. Under huven sitter som vanligt Chryslers SRT-anpassade Hemi-V8 på 6,4 liter som ger 476 hästkrafter och 630 newtonmeter som får kärran att spränga 100 km/h efter 5,0 sekunder. Toppfarten är 257 km/h.

Nästa år kommer en Hellcat-version av Grand Cherokee SRT, packad med över 700 hästkrafter.

På bilsalongen i Genève visar Jeep även upp ett antal andra modeller som fått ett specialemblem i och med företagets 75 år i branschen.

Förutom emblemet ingår lite specialdetaljer och unika kulörer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!