Jeep växlar upp i Wrangler-produktionen

Jeep Wrangler säljer oväntat bra. Så bra att Jeep nu måste öka produktionstakten vid fabriken i Toledo, Ohio, för att möta efterfrågan.

Har ni märkt att det helt plötsligt kryllar av Jeep Wrangler på vägarna? Jaså, inte? Hur som helst så säljer Jeep Wrangler mycket bra. Så bra att dagens produktionskapacitet inte räcker till.

På hemmamarknaden USA såldes i fjol 122 460 stycken Wrangler – en ökning med hela 30 procent! På exportmarknaderna såldes 26 278 stycken, en ökning på 10 procent. 

Resultatet av försäljningökningen är att Jeep tvingas till att öka kapaciteten på den fabrik som tillverkar Jeep Wrangler, i Toledo, Ohio. Fabriken går redan i dag på maxkapacietet 20 timmar om dagen, sex dagar i veckan, och spottar ur sig omkring 100 bilar om dagen. Nu sätter man in 50 personer till i produktionen, för att kunna höja produktionen med fem bilar till – i timmen. 

Planer finns också på att öppna ett tredje skift för att möta efterfrågan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!