Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ”Stealth” – kaxigast i Paris

Parissalongen innehåller utöver nya bilar även en hel del tuffa koncept. Kanske tuffast av dem alla är Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ”Stealth” by Mopar?

I Jeeps monter på Parissalongen står en grovjobbsutrustad variant av Wranger. Den är ett resultat av ett samarbete mellan Jeep, Mopar och Fiats designavdelning Centro Stile.

Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ”Stealth” by Mopar, som bilen heter, är en konceptbil och ska inte byggas i fler exemplar än det som står utställt i Paris.

Denna Wrangler-version har lackerats med en ganska matt och flammig ytfinish som kallas Iron Peltrox Iron. Därav tilläggsnamnet Stealth.

Andra förändringar är tunnare skärmar, nya LED-lampor på bågen som omger vindrutan, nya 17-tumsfälgar klädda med 37-tumsdäck, så kallade rock rails undertill som skyddar vid grovt stenig terräng. Dessutom är markfrigången förhöjd.

Under huven sitter en 2,8 liter stor turbodiesel med fyra cylindrar, 200 hästkrafter och 460 newtonmeter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!