Jerry York lämnar GM:s styrelse

Kirk Kerkorian, storägare i GM, var den som ursprungligen kom med förslaget om en allians med Renault/Nissan. I onsdags sa styrelsen nej och nu lämnar Kerkorians representant, Jerry York, styrelsen.

York skriver dock i sitt brev till styrelsen att hans avhopp inte är en reaktion mot beslutet om Renault/Nissan-affären utan att han inte längre trivs i styrelsen.

Framförallt så tycker han att många förslag som kommer till styrelsen inte får tillräckligt med tid att utvärderas och därför tror han många felaktiga beslut tas.

Kirk Kerkorian, en 89-årig miljardär, är enligt uppgift missnöjd med beslutet som dessutom kom tio dagar innan man satt deadline för beslutet. Dagar som skulle ha använts till att bland annat låta en oberoende tredjepart titta på alliansen och säga sitt i frågan. Detta kan leda till att Kerkorian, som i nuläget äger 9,9 procent av GM, antingen köper ännu mer för att få mer makt eller rent av säljer sina GM-aktier bit för bit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!