090324-Jianghuai A00-kina

Jianghuai A00 – ny minibil ämnad för Kina

De små och billiga bilarna kommer på bred front. Nu står Jianghuai A00 på tur, en tuff liten krabat som ska visas upp nästa månad på bilsalongen i Shanghai. Aygo & Co får se upp!

I går var det äntligen lansering av hett omtalade lilleputtbilen Tata Nano – världens billigaste bil. Motsvarande 16 000 riksdaler kostar den i Indien.

Riktigt så billig blir inte Jianghuai Automobiles (JAC) minibil A00 som de tänker presentera på Shanghais bilsalong nästa månad. För motsvarande 58 000 kronor kommer den förhoppningsvis att bjuda på betydligt mer bilkänsla än Nano, antagligen något mer i stil med konkurrenterna Toyota Aygo, Geely Panda och BYD F0.

Under huven ruvar en bensinmotor på en liter, alldeles lagom för bilen som är tänkt att rulla främst i de kinesiska storstäderna.

Men vad säger du, skulle du vilja se att fler av dessa lilleputtbilar kommer till vårt avlånga land? Ta en titt i bildspelet nedan (Aygo finns här redan som bekant. Blanda dock inte ihop de bilderna med den ena på BYD F0).

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!