Jo då, 66 personer får plats i en minibuss!

Jo då, 66 personer får plats i en minibuss!

En bilförare i Kina har arresterats sedan han klämt in 66 personer i en minibuss som är gjord för åtta personer. Detta måste vara något av ett världsrekord. Se trängseln på film här.

Polisen stoppade nyligen en minibuss i den kinesiska provinsen Hebei. Anledningen var helt enkelt att det såg lite väl överbefolkat ut inne i bilen.

 Denna minibuss, som är en Changan Starlight 4500, fungerade som transportmedel för två vuxna och 64 barn i åldrarna 4-5 år. Alltså totalt 66 personer i den lilla minibussen som är avsedd för att transportera åtta personer. Bara för att få en känsla av hur trångt det måste ha varit i minibussen: en Volvo V50 är betydligt längre och bredare (men lägre) än en Changan Starlight 4500.

 Hur har man då lyckats med detta trafikfarliga konststycke? Ägaren till bilen har helt sonika kastat ut sätesraderna bakom förar- och passagerarstolarna längst fram (de vuxna måste ju åka bekvämt). På den yta som uppstod placerades sedan fem träbänkar, monterade i längsled. På dessa bänkar av liten storlek samsades alltså 64 kinesiska barn om rum för rumpan.

 Kinesisk media rapporterar att föraren arresterades och bestraffades enligt relaterade lagar och regler. Vad det egentligen innebär förtäljer inte historien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!