Foto: jon olsson

Jon Olssons helgalna Rolls-Royce Wraith!

Den före detta fresstyleskidåkaren Jon Olsson har ny bil. Igen. Oftast brukar det vara Lamborghini med takbox, men nu är det i stället Rolls-Royce med takräcke och extraljus...

Jon Olsson är numera vida känd för att ha helknasiga bilar. Förra gången var det en Lamborghini Huracán med över 800 hästkrafter och, naturligtvis – en takbox. Nu har han vuxit upp en aning, nåja, och gått och köpt sig en Rolls-Royce Wraith. Bilen skickades direkt efter köpet till Holland för ombyggnation och har nu, några månader senare, precis blivit klar.

Foto: jon olsson

På sin hemsida skriver Jon att tanken från början var att bilen, som heter George, skulle byggas om till en Rolls-Royce med "offroad-look", men linan löptes inte fult ut. I stället blev det en halvmesyr med 24-tumsfälgar, kamouflage-folierad kaross, takräcke med takbur och sex extraljus. Bilen har även sänkts och fått ett nytt avgassystem. Under huven ruvar samma V12-motor på 6,6 liter som i en vanlig Wraith. Men i stället för 633 hästkrafter som normalt, har Jons bil hela 810.Om den kan bränna gummi? Självklart, kolla in videon nedan så får du se själv!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!