Foto: Sestovic

Julstress är anledningen till många ”stulna” bilar

Julen närmar sig och med det stressar många upp sig, något som resulterar i att antalet anmälda bilstölder ökar drastiskt. Trots att bilarna inte är stulna.

Stress är ofta en bakomliggande orsak till irrationella beslut. Ett återkommande problem i jultider är att många glömmer var de har parkerat sina bilar och anmäler dem stulna. I december förra året visade sig hela 40 procent av de bilarna som anmäldes som stulna endast vara borttappade.

– Folk har väldigt mycket att göra och omkring sig i december och gör inte som de brukar göra. Man tar bilen för att köpa julklappar eller lämnar den någonstans eftersom man ska på glöggparty och tar taxi hem i stället. Det bidrar till förvirringen, säger Caroline Uliana informationschef på if.

Är du en av dem som ofta glömmer var du har parkerat bilen kan det vara bra att använda något hjälpmedel för att fräscha upp minnet, det finns bland annat appar som hjälper dig att hitta tillbaka till bilen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet