070706-volvo-magna-ford

Kanadensiskt företag visar intresse för Volvo

Turerna och ryktena om Volvo fortsätter. Det börjar nästan bli en aning tröttsamt, men eftersom Volvo är så kärt för många svenskar, så fortsätter vi rapportera från följetongen...

En kanadensisk bildelsleverantör, multinationella Magna International, säger sig nu vara intresserad av att köpa både Volvo och Land Rover från Ford.

Magna tillverkar i dag komponenter till i stort sett alla större biltillverkare i världen, bland annat Volvo, Saab, BMW, Lamborghini och många fler. Magna var med i budgivningen på Chrylser, men föll på mållinjen mot Cerberus.

Tidningen Autocar rapporterar att Magna vill köpa Volvo och Land Rover på grund av deras fabriker, som för tillfället inte körs på full kapacitet.

Ford har satt upp Land Rover till försäljning, men hävdar att Volvo ska förbli ett företag inom Ford-koncernen. Hur det blir med det får vi se – med rätt summa pengar framför ögonen så mjuknar nog även Ford.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!