060207_audi Foto: Audi

Kanonstart för Audi 2006

Audi har fått en riktig kanonstart på året. I januari ökade försäljningen med 26,7 procent världen över jämfört med januari förra året.

Audi inledder året med en riktig rivstart. 69 400 bilar såldes världen över och det är ökning med hela 26,7 procent mot januari förra året. På den svenska marknaden gick det ännu bättre - procentuellt alltså. 608 bilar förra året blev till 953 bilar i år och en ökning med 56 procent.

  – Vi är mycket nöjda med att ha fått en så positiv start på 2006. Det här är ett resultat som blir en perfekt bas för introduktionen av nya Audi Q7 som kommer i mars, säger Ralph Weyler, försäljnings- och marknadsdirektör och medlem i Audi AG   :s   ledningsgrupp.

 – Vi kommer att introducera en rad attraktiva nya modeller i år, vilket gör att vi kan ta sikte på försäljningsrekord för elfte året i rad, säger Weyler.

I flera av länderna med de viktigaste marknaderna sålde Audi bra. I Tyskland gick försäljningen upp 11 procent, i Frankrike 30 procent och Storbritannien 13,4 procent. Störst ökning fick Audi dock i Kina. 6 300 bilar såldes i Kina, det är en ökning med 238,4 procent.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!