090710-karmann-räddat

Karmann räddat – ska bygga elbilar åt VW

Häromveckan meddelades att de legendariska karossbyggarna Karmann försatts i konkurs. Den sista bilen hade rullat av bandet. Nu kan företaget ha fått nytt liv sedan VW uppges ha gett Karmann i uppdrag att bygga elbilar. Ett uppdrag värt 110 miljoner kronor.

Endast ett par veckor efter beskedet att tyska karossbyggarna och cabrioletspecialisterna Karmann hade gått i konkurs verkar det som att företaget har fått nytt liv. Den tyska tidningen Osnabrücker Zeitung uppger att Karmann och Volkswagen har kommit överens om ett samarbete där Karmann ska bygga elbilar som sedan ska säljas av VW.

Inget av företagen har bekräftat uppgifterna men enligt Osnabrücker Zeitung ska Karmann omorganiseras och inriktas helt och hållet på tillverkning av elbilar. Kontraktet med VW sägs vara värt motsvarande 110 miljoner kronor och är tillräckligt för att rädda företaget ur konkursen och återanställa omkring 1 600 personer. Bilarna som ska byggas är små och billiga elbilar främst avsedda för stadstrafik.

På bilderna ses DuraCar Quicc DiVa som visades på förra årets bilsalong i Paris. Då sades det att den lilla elskåpbilen skulle byggas av Karmann på uppdrag av DuraCar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!