KBA har hittat fem olagligheter i Mercedes bilar

KBA ska enligt tysk media ha hittat fem olika utsläppskontrollerande anordningar i Mercedes bilar – samtliga ska vara olagliga.

Det är Bild am Sonntag som rapporterar att tyska transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt, KBA, ska ha hittat totalt fem olagliga avstängningsanordningar i Mercedes bilar. Vi har redan skrivit om hur det har hittats olagligheter i bland annat Vito och C-klass.

Enligt KBA används de utsläppskontrollerande anordningarna i större delen av Daimlers senaste Euro 6-fordonsflotta som sägs omfatta omkring en miljon bilar.

Daimler kommenterar nyheten med att säga att de i full utsträckning och med full öppenhet samarbetar med KBA och andra berörda myndigheter.

Daimlers vd Dieter Zetsche ska under måndagen träffa Tysklands transportminister Andreas Scheuer för andra gången på två veckor. Vid förra mötet framkom det inte vad som sades, inte mer än att mötet gick bra och att de båda skulle träffas igen, det vill säga i dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!