KD sågar trängselskattförslag

Kristdemokraterna ställer sig frågande kring Centerpartiets förslag om trängselskatt i fler städer än Stockholm och Göteborg uppger Sveriges Radio.

I dagens debattartikel i Dagens Nyheter föreslår näringsministern och centerpartiledaren Annie Lööf att fler städer anammar trängselskatt i samma anda som redan finns på plats i Stockholm och är på gång att införas i Göteborg Men förslaget verkar ha väckt intern debatt inom regeringen. 

 – Jag blir något förvånad, vi har som kristdemokrater accepterat att både Stockholm och Göteborg har det och där går, tror jag, en gräns. Ska man utvidga det här till fler städer så blir det någon form av tull som man hade förr i tiden. Det tycker jag stämmer dåligt med Centerpartiets paroll om att hela landet ska leva, säger riksdagsledamoten Annelie Enochson (KD) till Ekot.

 Hon tar samtidigt avstånd till att förslaget är något som regeringen står bakom och att förslaget inte diskuterats inom allianspartierna. Men Annie Lööf står fast vid förslaget. 

 –Jag tycker att det är rimligt, när vi står inför en stor klimatutmaning och en utmaning vad gäller transportsektorn, att våga titta på vad det finns för modeller som fungerar där vi får in pengar för att kunna stimulera alternativa transportsätt som kollektivtrafik, säger Annie Lööf.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!