071206-ferrari-bromsar

Keramiska bromsar i alla Ferrari 2008

Keramiska bromsar har varit tillval i de flesta sportbilar sedan en tid. Nu blir Ferrari först med att erbjuda keramiska bromsar från Brembo som standard på hela modellprogrammet.

På bilsalongen i Bologna förklarade Ferrarichefen Amedeo Felisa att med start 2008 ska alla bilar som bär den stegrande hästen vara standardutrustade med keramiska bromsar från Brembo.

Bromsar med skivor i CCM (Carbon Ceramic Material) erbjuder snabbare och mer direkt bromsverkan såväl som bättre egenskaper under hårt användande. En av de mest tydliga fördelarna är deras förmåga att inte mattas av och tappa bromsverkan vid till exempel hård bankörning.

CCM-bromsarna har längre livstid även vid vanligt vardagsbruk, vilket enligt Ferrari innebär klara finansiella fördelar. Om detta stämmer är svårt att avgöra, keramiska bromsar har ju för vana att inte säljas till reapris. Hur som helst är de i alla fall lättare än vanliga bromsar, de sparar 15 kilo på bilens totala vikt. Detta kanske även får ses som en åtgärd i Ferraris försök att minska företagets utsläpp av koldioxid. En lättare bil drar ju mindre bränsle och släpper följaktligen ut mindre koldioxid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr