100614-kia ceed återkallas

Kia återkallar Cee´d

Kia meddelar i dag att ägarna till 56 000 bilar av populära modellen Cee´d uppmanas att besöka sin Kia-verkstad för en säkerhetskontroll och eventuellt byte av huvudbromscylindern. Fler än 4 000 bilar i Sverige berörs.

Några europeiska ägare till bilmodellen Kia Cee´d har rapporterat om sämre bromsverkan på sina bilar. Efter undersökning har Kia spårat det till ett potentiellt fel i huvudbromscylindern. Dock har inga olyckor eller skador har rapporterats.

Därför ber nu Kia Motors ägarna till Cee´d tillverkade mellan 1 april 2008 och 30 mars 2009 och som är utrustade med antisladdsystem (ESP) att besöka Kia-verkstaden. På verkstaden genomförs en kontroll av huvudbromscylindern som vid behov byts ut.

Totalt handlar det om 56 000 Cee´d-bilar i Europa och Kia räknar med att 35 000 av dessa bilar kan kräva korrigerande åtgärder.

I Sverige berörs 4 206 bilar och ägarna till dessa kommer av Kia att kontaktas via brev där de ombeds att boka tid för kontroll på verkstaden.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!