070726-kia-pro-ceed

Kia avslöjar produktionsklara Pro-cee´d

Vi är inte vana vid att Kia släpper bilar med linjeskön formgivning. Nya Kia cee´d är ett av undantagen och nu kommer den som tredörrars halvkombi – namnet blir Pro-cee´d och blir ännu mer linjeskön.

Kia har precis släppt den första bilden på produktionsfärdiga Kia Pro-cee´d som blir tredörrarsversionen av den väl mottagna Kia cee´d med fem dörrar.

Även om de båda modellerna är väldigt lika varandra så är Pro-cee´d längre, bredare och lägre än sin syskonmodell. Med andra ord kan de båda bilarna inte dela allt för många karossdelar med varandra. Oekonomiskt kan det tyckas, men Kia slår på stora trumman för att etablera sig som ett vardagssportigt bilmärke.

Pro-cee´d är tänkt att börja säljas i Europa tidigt under 2008 och troligt är att två bensinmotorer på 1,4 respektive 1,6 liter kommer hit, liksom en dieselmotor på 1,6 liter. Alltså samma motorer som finns till vanliga cee´d i dag.

Den blir tredje modellen att tillverkas i Kias fabrik i Slovakien, vid sidan om cee´d och cee´d SW (kombimodellen).

Pro-cee´d visas upp på bilsalongen i Frankfurt i höst. Vad bilen kommer att kosta när den når Sverige nästa år är okänt.

Bilder på nya Kia Pro-cee´d bakifrån

Kia cee´d med fem dörrar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!