090716-kia-ceed-facelift

Kia Cee’d ansiktslyfts

Kias volymmodell Cee’d kan knappast kallas gammal, likväl ska ett facelift fräscha upp storsäljaren. Nya strålkastare, kantigare front och delvis ny inredning ska göra Cee’d redo för modellår 2010. Kia avslöjar också att de har en överraskning att visa på Frankfurtsalongen.

 Det är dags för ett ansiktslyft för Kias framgångsrika Cee’d. Kia är dock lite hemlighetsfulla, bilen ska visas på Frankfurtsalongen i september och innan dess vill koreanerna inte riktigt avslöja vad lyftet innefattar. Vi får hålla till godo med dunkel bild och knapphändig information.

Det vi vet är att Cee’d får en ny front som skiljer sig ganska mycket från den tidigare för att bara vara ett ansiktslyft. Den flytande och strömlinjeformade front som kan ses på Cee’d i dag byts mot en betydligt kantigare och mindre graciös. Anledningen är att även Cee’d ska införlivas i Kias nya designspråk som infördes med Soul och sedermera även nya Sorento. Detta innebär ny motorhuv, ny frontspoiler, ny grill samt nya strålkastarinsatser. Även interiört blir det några nyheter i form av en omstöpt mittkonsol och uppgraderad ljudanläggning med bluetooth-anslutning.

Nya Kia Cee’d ska premiärvisas på bilsalongen i Frankfurt i september. Där kommer den få sällskap av två helt nya Kia-modeller. Den ena blir med all säkerhet en liten MPV som lär bli en stark utmanare till Opel Meriva och gänget. Den andra modellen är dock en större hemlighet. Det kan vara så trist att det bara rör sig om Europa-versionen av Sorento som visades i Seoul i våras, men vi håller tummarna för att det är en helt ny modell.

När Cee’d lanserades 2007 innebar den ett stort lyft för märket Kia. I våra tester har det konstaterats att Cee’d är den bästa Kian hittills, och det har även märkts i försäljningsstatistiken. Kia har klarat sig bra genom krisen, riktigt bra. Företaget sålde 3 247 bilar i Sverige under första halvåret 2008, men hela 4 445 under första halvåret i år, en ökning med 37 procent.

Tester och Provkörningar

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!