Kia Ceed som crossover kommer i år

Vi har sett en skiss men fått klura ut det mesta själva om Kias nya crossover-modell. Snart kan vi sluta med det, bilen täcks av senare i år och nu får vi veta mer om dess form och uppdrag.

Kia har släppt mer information om den skiss som skickades ut i februari (se nedan). Mycket riktigt handlar det om en crossover-version av Ceed och som vi klurade ut kommer den att ha en unik design som skiljer sig från övriga Ceed-familjen som består av en halvkombi, kombi och coupé vid namn Ceed, Ceed SW och ProCeed (länkarna går till våra senaste provkörningar av bilarna i fråga).

Det handlar alltså om en crossover i c-segmentet (golfklassen om du så vill), ett biltyp som växer så det knakar i dagsläget.

– Det är en annan stil, en annan typ av fordon, som vi verkligen tycker förtjänar att bli en ny medlem i Ceed-familjen. Den ska ta rollen som behövs för att stärka modellserien och göra den mer spännande och attraktiv för europeiska kunder, säger Gregory Guillaume vice vd för Kia Europa.

– Designen ska inte likna något du sett tidigare i Ceed-familjen. Det här kommer att bli nästa överraskning från Kia, säger han vidare.

Bilen visades inte upp under vårens bilsalong i Genève som vi antog men ska presenteras senare i år enligt Kia. Vår gissning denna gång blir höstens salong i Frankfurt. I samband med presentationen får vi även veta vad bilen heter även om namnet XCeed har florerat.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!