Kia-chef sugen på att utmana Toyota GT 86

En Kia-chef vill att hans märke ska bli mer känsloladdat än vad det är i dag. Därför vill han se en liten, bakhjulsdriven sportbil som tar upp kampen med hyllade Toyota GT 86.

Brittiska Autocar skriver att Tom Kearns, chef för Kias designstudio i Kalifornien, på frågan om Kia behöver en sportbil för att göra märket mer känsloladdat och mindre förnuftigt svarade med ett rungande ja.

 – Vi skulle definitivt göra en om vi gick min väg, sa han under New Yorks bilsalong och påpekade att det mer är hans personliga åsikt än företagets.

 – Jag tycker vi borde göra en coupé framför en cabriolet. En cab skulle vara kul, men en prisvärd coupé i USA skulle visa sig vara mer populär. Något som liknar Scion FR-S (heter Toyota GT 86 i Europa, reds anm) som är ungdomlig, rolig, prisvärd och bakhjulsdriven skulle vara bra, sa han samtidigt som han nämnde att han redan skissat på den sådan bilmodell och till och med skapat en modell.

 På bilden ovan ses Kia GT Concept som visades på Frankfurtsalongen 2011.

Icke att förglömma, Toyota GT 86 har en syskonbil i Subaru BRZ.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!