060920_proceed

Kia fortsätter med cee’d

Kia har under sommaren stoltserat en hel del med cee’d som ska utmana i golfklassen. Nu till Parissalongen kommer tredörrarsversionen som koncept. Den heter pro_cee’d.

pro_cee’d är ett väldigt fyndigt namn måste tyckas. Uttalar man det rätt blir det ”proceed” och det betyder helt enkelt ”fortsätt” på engelska. För det är ju vad Kia gör med pro_cee’d, de fortsätter från redan produktionsklara cee’d.

pro_cee’d blir den tredje versionen i cee’d familjen. Först kom den vanliga femdörrarsversionen och efter den en kombi. Med tredörrarsversionen får cee’d en något sportigare look och kommer antagligen att vända sig till en yngre målgrupp.

Det märks dock att det bara är en konceptbil som kommer stå tillsammans med övriga cee’d-modeller på Paris bilsalong där de har premiär. Chansen att en produktionsfärdig pro_cee’d får 19-tumsfälgar är mycket, mycket liten.

pro_cee’d kommer som färdig bil i slutet av 2006, produktionen påbörjas i november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!