060217_kia_golfklass Foto: Kia

Kia ger sig in i golfklasskampen

Koreanska Kia gör som många andra bilföretag redan gjort. De bygger en bil för C-segmentet och visar en konceptversion på Genèvesalongen.

Kia gör som de europeiska biljättarna och ger sig in i golfklasskampen. cee'd (det ska stavas med litet c) heter c-segmentsbygget och den har premiär på Genèvesalongen. Eller nästan i alla fall, det blir en konceptbil baserad på den kommande produktionsbilen som kommer byggas i den nya fabriken i Zilina, Slovakien.

 -Vi ville skapa en bil som är så vacker, är så perfekt utförd och med så förfinade detaljer som möjligt säger Gregory Guillaume, chefdesigner på Kia Design Centre i Frankfurt där cee'd utvecklats.

 -Vi ville introducera en konceptbil som exemplifierar startpunkten för Kias nya designspråk i Europa. Vi ville helt enkelt ge en provsmakning på vad som komma skall när bilen byggd för Europa får sin världspremiär på bilsalongen i Paris i höst, avslutar Guillaume.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!