Kia GT4 Stinger – bakhjulsdrivet sportkoncept

Med konceptbilen GT4 Stinger visar Kia att de går i sportbilstankar. Vi ser fram emot en låg, bred och bakhjulsdriven koreansk sportbil med 320 hästkrafter!

Kia har visat många publikfriande konceptbilar de senaste åren men den här gången hoppas vi verkligen att de löper linan ut. Konceptbilen GT4 Stinger har redan visats på några dunkla bilder men nu när Detroitsalongen är i full gång får vi se hela bilen.

 GT4 Stinger är väsensskild från dagens Kia-modeller och skulle kunna bli en konkurrent till Toyota GT 85/Subaru BRZ om den sätts i serieproduktion. När det gäller den saken säger Kia ingenting men vi får anta att åtminstone designen kommer att smitta av sig på kommande modeller.

 GT4 Stinger ger ett väldigt lågt och brett intryck tack vare de vertikala strålkastarna som har flyttats ut långt åt sidorna så att de sitter rakt framför hjulen. I profil påminner konceptet om sjuttiotalets amerikanska muskelbilar och när vi tittar närmare ser vi att Kia har snappat upp den gamla idén med ”ihåliga” A-stolpar som Volvo visade redan på konceptbilen SCC för 13 år sedan. Baktill finns en halvkombibaklucka som går i ett med den glasade bakljusrampen.

 Bakhjulen drivs av en fyrcylindrig 2,0-litersmotor med turboladdning. Effekten ska vara 320 hästkrafter och växlingarna sköts med en sexväxlad manuell låda. Bakom 20-tumsfälgarna finns bromsar från Brembo.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!