090224 Kia No 3 Concept

Kia No 3 Concept – udda magi

På Genèvesalongen ska Kia visade upp sin senaste konceptbil – No 3. Ett magiskt nummer berättar koreanerna. Udda passar ännu bättre med tanke på siffran samt den annorlunda panoramaglastaklösningen.

Med Kia No 3 Concept på Genèvesalongen vill koreanerna visa prov på hur de kan leverera flexibilitet och körglädje i kombination med ett snyggt mindre format. Samtidigt påpekar de att dessa punkter inte är de bästa, utan att det är glädjen av att få synas i en No 3. Hur det är med det återstår att se, däremot är det lätt att synas i den med tanke på de stora glasytorna. Det är minst sagt en okonventionell lösning där den förlängda vindrutan och panoramaglastaket möts. Den tvärliggande balken skär spektakulärt och diagonalt igenom glasytan. Glastaket har också automatiskt solskydd, skriver Kia utan att exakt berätta vad det innebär i det här fallet. Kanske solkräm faktor 20 sprutas på de åkande vid starkt solljus?

Kia No 3 visar med sin front också upp företagets nya linjeföring – made in Europe. Formerna känns igen från nyligen introducerade Soul men har här tagits ett par steg längre.

Lite DNA från Citroën ser det allt ut att ha blandats in i Kias No 3-recept – främst nosen och fälgarna. Dock inget fel i det då fransmännens nya formspråk både är omtalat och omtyckt.

4,05 meter långa No 3 ställs alltså ut i Genève som konceptbil, men vi kan troligtvis vänta oss en produktionsversion inom kort. Återstår att se om Kia vågar behålla den diagonala takbalken.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!