Kia Optima T-Hybrid – 20 procent starkare och snålare dieselhybrid

Kia Optima har funnits som bensinhybrid sedan tidigare men nu är en dieselhybrid på gång. Nu är det 1,7-litersdieseln som får elunderstöd och dessutom manas på av en elektrisk kompressor.

Kia Optima går redan nu att köpa med hybriddrivlina men på Parissalongen kommer sydkoreanerna att visa Optima med ett nyutvecklat hybridsystem och den här gången har de bytt bensinmotorn mot en dieselmotor.

Bilen som ska ställas ut i Paris heter Optima T-Hybrid och drivs i första hand av Kias välkända 1,7-litersdiesel och i andra hand av en elmotor som får kraft från ett 48-voltsbatteri under bagageutrymmet. Kia har inte släppt några vidare tekniska specifikationer eller prestanda- eller förbrukningssiffror eftersom Optima T-Hybrid än så länge är ett koncept och drivlinan är under utveckling.

De berättar däremot att Optima T-Hybrid ska vara omkring 20 procent snålare och 20 procent starkare än vanliga Optima med 1,7-literdieseln. Bidragande till det är bland annat en ny, elektrisk kompressor på dieselmotorn.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!