070524_kia_picanto_ny

Kia Picanto sminkas om

Kia Picanto genomgår snart en facelift, både exteriört och interiört. Samtidigt växer bilen några centimeter på längden. Motorerna blir desamma som erbjuds till dagens version.

Kia Picanto debuterade i september 2003 och började säljas i Sverige under 2004. Den koreanska biltillverkarens minsta modell har på grund av sina små yttermått och sitt låga inköpspris blivit relativt vanlig på våra vägar.

I höst kommer en uppdaterad version av Picanto, vilket bland annat innebär nytt utseende både bak och fram, samtidigt som interiören har fått sig en översyn. Den korta bilen har även vuxit något på längden. Nu mäter den 3,54 meter, vilket är en ökning med fyra centimeter.

Fronten har fått ett mer säreget utseende än tidigare. Nya strålkastare som sträcker sig upp över framskärmarna, ny grill med kromribbor à la Kia Cee´d och nytt moderiktigt trapetsoidformat nedre luftintag som omges av runda dimljus.

För att följa rådande trend har sidobackspeglarna fått infällda sidoblinkers.

Baklamporna har fått ett nytt arrangemang och bakre stötfångaren har fått sig en liten uppdatering.

Interiört finner man en ny treekrad ratt, ny mittkonsol med uppdaterade knappar och integrerad CD-radio. Mätartavlorna lyser numera med orange sken.

Det är fortfarande oklart om några nya motoralternativ tillkommer. I övrigt kommer samma motorer som finns till nuvarande Picanto att vara aktuella. Tre bensinare, en på 1,0 liter (61 hästkrafter) och två 1,1-litersmotorer på 65 hästkrafter, den ena en så kallad eco-version. Dieseln är också på 1,1 liter och ger 75 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet