Kia Picanto X-Line officiell

Högre markfrigång, tuffa detaljer och starkaste motorn någonsin för modellen. Där har du Kia Picanto X-Line som gör debut i Frankfurt.

Den kanske inte kommer att bli Frankfurtssalongens mest fotograferade bil men där kommer den i alla fall att debutera: Kia Picanto X-Line. Som namnet antyder och bilderna visar så handlar det om en tilltuffad version av Kias minsting som debuterade 2004 och som kom i sin senaste skepnad tidigare i år och som vi provkörde i våras.

Som brukligt med bilar som vill ge sken av att ha terrängegenskaper handlar det om kosmetiska uppdateringar som rejält dimensionerade plastdetaljer och hasplåtar under stötfångarna plus naturligtvis höjd markfrigång – i detta fall 156 millimeter, 15 mer än hos vanliga Picanto.

X-Line kommer också med kontrasterande färger i grill, runt dimljus, i listen ovan bakre hasplåt och i detaljer invändigt.

Men X-Line blir även tuff under motorhuven de den får den hittills starkaste motorn någonsin för modellen: 1,0 T-GDI på 99 hästkrafter, och som tar bilen 0-100 km/h på 10,1 sekunder. 0,45l/mil ska motorn dra vid blandad körning och släppa ut 104 gram koldioxid per kilometer. Samma motor kommer finnas Picantos GT-line.

Kia Picanto X-Line kommer att börja säljas i Europa under fjärde kvartalet 2017, några priser är inte presenterade i dagsläget. Modellen Picanto har toppat försäljningen i A-segmentet de senaste två åren i Sverige.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!