100819-kia-pop-paris

Kia Pop – litet koncept med plats för tre

Bilsalongen i Paris börjar närma sig och Kia tänker inte göra några besökare besvikna. Till Paris skickar de den lilla konceptbilen Pop som endast är tre meter lång men ändå ska ha plats för tre åkande.

 Återigen står en stor internationell bilsalong inför dörren och sydkoreanska Kia planerar att ytterligare förstärka sin position som en av de mest formglada tillverkarna för tillfället. Besökarna på bilsalongen i Paris ska charmas av den nya konceptbilen Pop som är det minsta Kia någonsin har byggt.

På dessa första bilder är det svårt att greppa formerna på bilen men en sak är tydlig – Pop är liten. Karossen består i stort sett bara av två stora dörrar, som ser ut att öppnas snett uppåt, och fyra hjulhus placerade längst ut i hörnen. Trots att Pop bara är tre meter lång ska den ha plats för tre åkande, två där fram och en stackare inklämd där bak. Att få plats med tre personer i en tre meter lång bil är dock inget nytt. Toyota iQ är faktiskt 1,5 centimeter kortare och ska med lite god vilja kunna transportera tre vuxna och ett barn i en 3+1-konfiguration.

Kia Pop skiljer dock från Toyota iQ eftersom den är helt och hållet eldriven. Kia designteam har sålunda tvingats offra kupéutrymme för att få plats med batteripaketet. Kia vill än så länge inte berätta något om vad som finns under motorhuven, den informationen får vi vänta på till början av oktober.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!