Kia Proceed Concept – haj och tiger i ett

Här kommer fler bilder på Proceed Concept som under Frankfurtsalongen kommer att visa upp Kias framtida former.

Vi har redan tidigare fått ta del av Kias koncept av Cee’d som ska premiärvisas under Frankfurtsalongen nästa vecka. Ja, i form av en bild vill säga. Nu kommer fler bilder och lite mer information (som bilens namn) om bilen som designats bara 500 meter från själva mässhall nio där den ska visas på tisdag den 12 september.

Konceptet ska ge en föraning om hur nästa generation Cee’d kommer att se ut och det utsträcka bakpartiet, som påminner om en så kallad Shooting Brake om än med bakdörrar, är ett nytt grepp från det sydkoreanska märket.

Den sportiga taklinjen,”hajfenan” till B-stolpe och belysta fönsterlinjen hör till de mest uppseendeväckande designattributen på Proceed Concept. Nej, jag halkade inte på tangenterna, bilen heter så. Utan trams som apostrof, underlinjering och gemen begynnelsebokstav som föregångaren pro_cee’d.

Samtidigt som konceptet pekar framåt så står den stadigt. Inte bara på sina femekrade 20-tumshjul utan även med välkända Kia-former som tigergrillen och en huv lik den hos modellen Stinger som marknadslanseras när som helst.

Fart och fläkt, om än i små mått och på styltor, finns även på annat håll i Kias monter under salongen i form av Picanto X-Line.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!