051216_kia_rio Foto: Ruben Börjesson

Kia Rio bästa bil i Östeuropa

Kia Rio är årets bästa bil. I alla fall om man frågar organisationen "Autobest Among Emerging Markets". Teknikens Värld håller inte med Autobest.

Kia Rio har fått pris för årets bästa bil. Det är motorjournalisterna i organisationen Autobest som överraskande utnämnt den lille koreanen till bästa bil.

Autobest, vars hela namn är "Autobest Among Emergin Markets", består av motorjournalister från tillväxtländer i Europa. Det vill säga Bulgarien, Cypern, Tjeckien, Makedonien, Rumänien, Polen, Serbien, Slovakien, Kroatien Slovenien, Turkiet och Ukraina. De har sen 2001 utnämnt årets bil och årets motivering lyder:

"Nya Rio är modern, praktisk och mycket prisvärd, det vill säga en bil som täcker de behov och krav regionens genomsnittlige bilägare har."

Teknikens Värld provkörde i våras nya Rio. Ruben Börjesson satt bakom ratten och blev inte lika entusiastisk som Autobest är. Visserligen en modern bil men väldigt blyg i det mesta, den har precis det som den behöver och inget mer och frågan är om det är särskilt prisvärt?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!