Kia säger nej till läckra Sportspace – det blir ingen Optima-kombi

Kias snygga konceptbil Sportspace som fick många att gå igång kommer inte att bli verklighet. Kia är rädda för intern kannibalism.

OBS! Kia Motors Sweden har dementerat uppgifterna om att Sportspace inte blir verklighet. Sportspace kommer nämligen under 2016. Läs mer om det här!

I förra veckan presenterades nya generationen Kia Optima, en bil som inte allt för många svenskar höjer speciellt mycket på ögonbrynen för. Vi är ju en kombination och vi vill därför se en kombiversion. Därför stod hoppet till läckra skapelsen Sportspace som Kia visade upp på Genèvesalongen för en månad sedan. Det hoppet har Kia nu tagit död på.

Kias Amerikan-boss Orth Hendricks berättar bilsajten Autoguide att Sportspace inte blir verklighet. Han säger att de har tittat på konceptet, att det är en vacker bil och att kombi är stort i Europa. Men att modellen skulle inkräkta på nya Sorentos territorium och att Sportspace inte skulle attrahera tillräckligt många kunder för att rättfärdiga produktionskostnaderna.

Så tyvärr får du som söker en större Kia-kombi leta någon annanstans, alternativt snegla på märkets suvar, satsa på mindre Cee’d-kombin eller helt enkelt nöja dig med nya Optima i sedanutförande som kommer till Sverige senare i år.

OBS! Kia Motors Sweden har dementerat uppgifterna om att Sportspace inte blir verklighet. Sportspace kommer nämligen under 2016. Läs mer om det här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!