Kia GT4 Stinger Concept.

Kia ska bygga sportbil

Kia meddelar att de kommer att lansera en sportbil innan 2020, kommer att konkurrera med Toyota GT86 och Subaru BRZ.

Redan 2011 visade Kia upp en sportcoupé i form av GT Concept på bilsalongen i Frankfurt. I början av förra året visades ännu en sportcoupé upp, denna gång i form av GT4 Stinger, båda med en sak gemensamt, nämligen bakhjulsdrift.

Tidigare har Kia inte velat bekräfta om en sportbil faktiskt är på gång, fram tills nu det vill säga.

Enligt Paul Philpott, vd för Kia Storbritannien, ska Kia lansera en ”fullfjädrad sportbil” innan 2020. Bilen ska enligt uppgift inspireras av både GT och GT4 Stinger och kommer att ha bakhjulsdrift. Då den enda bakhjulsdrivna modellen i Kias nuvarande modellutbud är lyxsedanen K900, som bland annat säljs i USA, så är det troligt att den kommande sportbilen kommer att byggas på en nyutvecklad plattform.

I nuläget är det oklart vad den kan få för motor, men GT4 Stinger har en turboladdad tvålitersfyra på 320 hästkrafter. Troliga konkurrenter till denna är bland annat Toyota GT85 och Subaru BRZ.

I nuläget är de sportigaste bilarna i modellflottan Cee'd GT och pro Cee'd GT som konkurrerar med bilar som bland annat VW Golf GTI och Ford Fiesta ST.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!